Tuesday, September 15, 2009

I need to get my rest


Salam all...


Sangat la letihnya today. Too much things happened in one day, so I just want to have some rest to get over the dissapointments...hmmm...what, u may ask...yes, I'm stressed out...


It's this some peeps at work which I wont mentioned names here...they're being very unprofesional and I cant accept people who are very good in commenting others but they themselves are not in the rite track...ramai kan orang macam gitu? Hmmm...


Itulah masalahnya dengan sesetengah manusia. Mereka fikir harta, pangkat dan kedudukan adalah segalanya...oklah, tapi selalu org yang begini insecure dengan diri sendiri...and selalu takut orang lain merampas semua itu dr mereka...jdnya, mereka sangatlah cenderung mengenakan atau mengkritik orang berlebihan...dengan niat, to put the person down, down and down...huh...

And, I have this 'pantang', I dont like people to interfere my work...lagi2 orang tu tukar my work sesuka hati...at least, tanya la pada tuanpunya badan dulu kan...ni tak, sukati je buat keputusan dengan alasan...'I'm the leader for this, this and this..." dalam hati, hey...who cares...u being a leader pun tak betul, u urself pun buat salah, lagi nak mengaku ketua??? Memang tak sesuai kan...

As for me, jd leader ni bukan sekadar berlagak berada di atas, tanggungjawab tu penting. Kalau diri pun ntah hape2, anak buah lagilah...and jgn marah kalau anak buah lagi teruk sebab ketuanya pun sangat la cth yg baik...kan?

2 comments:

leilana said...

Salam Jaja...Sabar ya? I know what you mean. It is extremely frustrating tapi honestly, there is nothing much we can do. Some people think they are so great sitting at the top, tapi lupa subordinates yang support dari bawah.

At least cuti Raya is coming soon!! Cheer up k..

Jaja Ismail said...

Hahaha...hye leilana...yup, I'm really pissed off rite now but bila fikir cuti raya nak datang, mood kembali okay...:)

 
Images by Freepik