Friday, April 18, 2014

As salam....I'm back... :)

As salam warahmatullah hiwabarakah...

Okay, I guess the last post that I made ialah pada Oct 2013...phew...that was way back okay...of course, now is already April 2014, and there's a lot of catching up to do...

Allright...at this particular moment, I have 15 more days until my bersalin day.  Alhamdulillah, I'm expecting my 4th child on the 2nd of May, In shaa Allah, this time it's a boy...Alhamdulillah.  Doakan ya semoga semuanya berjalan dengan lancar...ameen ya Rabb.

And in this 15 more days before I deliver, I have a manuscript to settle...In shaa Allah, I will have my own book...kid's book, In shaa Allah...pray for me that everthing at it's place and all the plans than I planned went well...In shaa Allah ameen.  I'm excited about it, hopefully it turned out well...ameen Ya Allah.

Okay...will catch up with a lots of stories in my next post...In shaa Allah...

See ya.  As salam.

Thursday, October 17, 2013

Esok jumuah kn?♥♥♥

Kejar sunnah...dpt extra points...in shaa Allah. ..

Wednesday, October 16, 2013

I miss him but I don't want to say it

As salam warahmatullah hiwabarakah♡♡♡

It has been more than a week since my husband left for haj. He went on d 7th of oct. ..I have to be frank that I'm used to manage d kids alone because mr hubby are always outstation. ..but...I do feel sad because it would be great if he is not that far away...

Sometimes we talked...sometimes we smsing and most of the time whatsapping...kdg2 tu rs mcm zmn bercinta kn...nk plk ader nk miss u..love u...aduhai sweet kn...♥♥♥

I think itulah manisnya berjauhan sekali sekala. Kita jauh lbh appreciate our spouse better.  Kita pun xkan tinggal a single detail utk update...itulah kelebihan nya plk...yg x best ialah bila tpaksa jawab soalan d kids. ..bertubi2...hihi

D kids are a little affected and nmpk mcm mereka sgt missing their daddy's presence.  Selalunya daddy la akn tucked them to sleep...sometimes bckn buku2 kisah nabi...n kdg2 lyn qasidah dulu. ..:) but I always remind d kids that their daddy is performing haj...so kn doa yg baik2. ..in shaa Allah. ..daddy blk dgn sihat n mndpt hj mabrur. ..ameen

Thursday, September 26, 2013

Simple muslim kids song...♡♡♡

https://www.youtube.com/watch?v=AJFKA5bA3zk&feature=youtube_gdata_player

Wednesday, September 11, 2013

This feeling

As salam.

Pernah tak terasa sedih tapi sebabnya unknown...
Pernah tak terasa lonely tapi sebenarnya bkn bsendirian pun...
Pernah tak terasa rindu tapi kata2 seakan tak cukup...
Pernah tak terasa tersisih tapi sebenarnya orang care...
Pernah tak terasa hidup ini kosong tapi sebenarnya byk lg hal nak buat...

Pernah...pernah...pernah...neverending questions n uncertain answers...

I always feel that when I lacked of zikr, selawat, tasbih n syukur...semua sadness, emptiness, feeling isolated etc akn muncul tiba2...kita yg buat diri ni sedetik jauh dr Allah SWT dan RasulNya...sedetik kita teralpa, sedetik itu muncul ol kind of weird feelings...uncertains...bnda x best...

Ampunkan hambaMu ini Allah...:( ameen...
Astagfirullah lil mukminin wal mukminat...ameen

Sunday, September 8, 2013

I love them

As salam. Ma shaa Allah, lama jg sy biarkan blog ini bersawang. Kesibukan membataskan untuk saya share stories with all of u. Okay , in shaa Allah, with this update, akn ada updates yg lain...

Sunday, July 7, 2013

Allah beri peluang...Thank You

As salam...

Nampaknya, whether a day or two lagi, kita semua akan menyambut Ramadan.  Syukur, setelah melalui Rejab dan Syaaban, In shaa Allah, Allah sampaikan kita ke bulan penuh mulia ini.  Bulan Ramadan ini, Allah turunkan segala rahmat, rezeki, bonus melimpah ruah...bulan ini, kita membuat untung daripada kemurahan Allah...semoga kita make full use of every nikmat, rahmat dan rezeki yang Allah kurniakan...

Janji nak share tentang tawaf wida'...In shaa Allah, akan datang...kali ni, I want to share about my rezeki untuk berkhidmat for mak.  My mother is 72 years old, kaki pun dah tak kuat nak jalan.  Boleh jalan tapi slow, lutut sakit...jadi, untuk ke masjid setiap waktu, memang tak boleh.  I fully understand apa perasaan mak, rasa tidak selesa...duduk lama salah, berdiri lama pun begitu...apa pun, semua ini saya sudah sedia untuk hadapi.  Biarpun saya ada 3 orang anak kecil yang memerlukan saya, namun, saya yakin...setiap sesuatu yang baik, Allah akan permudahkan.

Semasa mahu membuat umrah untuk kali kedua, suami bertanya, sama ada dia atau saya yang mahu menolak mak di wheelchair...saya kata, biarlah saya...semasa umrah pertama, mak ditolak oleh isteri ustaz yang memberikan kami penerangan, mengajar dan membimbing umrah pertama kami.  Jadi, untuk buat kali kedua, kami buat sendiri.  Kami mengerjakan umrah pada waktu malam, selepas solat Isyak.  Humaira saya gendong dengan baby carrier, dan saya kata pada mak...mak baca doa ya, ja aminkan.  Saya tolak wheelchair mak...ma shaa Allah...SubhanAllah...ringan.  Sangat ringan.  Saya langsung tak rasa terbeban.  Dalam hati...saya menangis...ma shaa Allah, Allah benar-benar membantu...Alhamdulillah.

7 kali tawaf kami tamatkan dengan tak rasa terbeban, laluan dipermudahkan...lapangnya...benar-benar, niat saya mahu khidmat untuk mak, dipermudahkan Allah.  Saya menumpang rezeki anak-anak dan mak...Alhamdulillah.  Selesai tawaf, kami semua mengerjakan solat sunat di tempat yang menghadap pintu kaabah.

Usai solat, saya berdoa...doa saya panjang, airmata saya tak berhenti mengalir sampai saya teresak-esak.  Doa saya untuk semua.  Paling penting, saya mengucapkan syukur kerana terpilih menjadi tetamuNya, dapat pergi bersama suami, anak-anak dan mak.  Serta syukur kerana dapat berkhidmat untuk mak.  Saya berharap, Allah akan menjemput kami lagi, ameen.

Melihat saya menangis, mak mendekati saya..."Ja, thank you..."...kerana ucapan ringkas itu, sekali lagi airmata saya mengalir laju.  Dengan nada sebak, saya jawab..."THANKS to you mak..." Terima kasih sebab beri peluang untuk berkhidmat, untuk membantu sedaya mungkin.

Dengan khidmat yang sedikit, mana mungkin saya membalas jasanya melahirkan dan membesarkan saya.  Melihat mak yang semakin tua, saya jadi sebak.  Selepas arwah bapak pergi, saya jadi 'unsecure'.  Rasa takut kehilangan mak memang menebal.  Saya berdoa semoga mak dipanjangkan usia, setiap bonus usianya diberikan rahmat dan gandaan pahala atas setiap kebaikan/ibadah yang dilaksanakan.  Ameen.

Semoga hasrat mak mahu ke Aqsa dipermudahkan pula..ameen.





 

Template by Suck My Lolly - Background Image by TotallySevere.com