Monday, December 27, 2010

DIA berikan yang terbaik...tanpa kita sedari.


Salam all...How are you? It's been a fun week for me. Mini vacation with family and mother in law...best...walaupun hotel di Port Dickson yang kami inap semasa 1st nite itu agak lousy and dissapointing, but, we still have fun jugak together...Permaisuri Resort u ols...No No No...tak best...very near dengan Blue Lagoon, dekat dengan PNB Ilham...memang tak best. Tapi, 2nd nite, we stayed at Regency...BEST! D kids memang enjoy sangat kat sana...Next trip??? Ehem...ehem...Langkawi kottttttt....hehehehe...next year, Insya Allah.

Seronok dengan percutian walaupun sekejap...pastinya, ramai yang tahu tentang penghijrahan...Maal Hijrah sudah muncul, dan hijrah hati dan hidup pun sudah bermula. Thank You Allah SWT for all Your blessings...segala rezeki, segala nikmat...dan peluang yang Kau berikan, Thank You Allah...

Kadang-kala, kita tertanya-tanya...Kenapa aku minta yang ini, tapi aku dapat yang ini? Hanya Allah SWT sahaja yang tahu yang terbaik untuk hambaNya. Siapalah kita untuk memandai-mandai, siapalah kita untuk mengatur apa yang terbaik sedangkan kita dicipta olehNya...Allah takkan berikan dugaan kepada hambaNya yang tidak mampu membeati dugaan itu. Percayalah.

Bila kita meminta, mintalah pada Dia...Dia bukanlah yang terakhir untuk diminta, tetapi yang Utama...kita harus yakin, bahawa Allah SWT itu ada...always by our side, all the time...tiada satu saat pun Dia terlepas pandang...begitulah kekuasaanNya...Kita hanya perlu meminta, memohon dan berdoa kepadaNya...
Senyumlah dengan ujian Allah pada kita, kesakitan yang Dia berikan kepada kita....kerana, itu adalah sebagai ingatan bahawa Allah hampir pada kita...senyumlah bila Maha Penciptamu hampir kepadamu...kesabaran hari ini, InsyaAllah akan beroleh ganjaran yang besar esok hari.
Kenapa semua ini ada kaitan dengan percutian...? Kerana percutian ini menggembirakan, namun, terdapat ujian tersendiri yang sangat menguji kesabaran. Namun, kami tetap bersyukur. Thank You Allah SWT.

No comments:

 
Images by Freepik