Monday, March 22, 2010

Fatty, fatty bom bom...=)

Haieee...=) how are you? Fine, I guess...Firstly...Al-Fatihah to Yanie Mentor's family and my deepest condolence to her hubby and baby daughter...Semoga roh arwah dicucuri rahmat...amin...
Okay...guess what? I'm on diet...weee....=) Well, I'm on Herbalife diet, I'm off with carbo...I only take fibre and protein at the moment...just to lose some kilos...10kg to go, I guess...huh...=( Okay...nak kata seksa, tak juga la...okaylah. Asalkan ada my fav biscuit, Kraft Jacob's okay la tu...heee....=)

Nak story kat u ols...Last week, I went to London Weight Management...at Jusco, Kepong...The place okaylah, I got a free treatment and a set of home care product...(it's actually a miniature product)..there, I met with this consultant, namanya Carol...skinny lady with a tremendous eye make up...hahahaha...katanya, kena luangkan masa 3 hours, so i thought the treatment gonna take me 3 long hours...rupanya, one hour consultation or I may say, one long hour of pursuasion...huh!

Sakit hati juga, dia check my body...and komen itu ini...which I accept je la...so, dia sketch and consult, my treatment kena amik 20 times, bersamaan dengan RM7,500...OMG...tambah sket, I boleh buat majlis kawen okayyy...huh...so, I tanya lagi, one session how much..owh...dia kata dalam RM900++...yang mahal adalah ampoule utk slimming tu...hmmm...nak je suruh dia guna krim dari Dunia Herbs je...RM29.90 je satu tiub...huh...Paling murah adalah 10 times = RM3,900...punyalah dia paksa I bayar deposit...RM600 okay dia mintak...I just buat bodoh and kata tak bawak duit and tak pakai credit card...dia bawak masuk boss dia pulak...kena basuh pulak ngan boss dia...hish...biar betul...so, I just pandang both of them sambil berdiri and pegang bag..."If you're reluctant to let me try the trial treatment, just say so. I'm not here to hear all this stupid nonsense about paying extra without seeing the result first. It's not a small amount we're talking about..so please, stop pursuading me..." Terkebil2 la both of them, and langsung la diaorang let me try the trial session...

I only lost 800gram per session...if 800x20=16000 gram sahaja...tak banyak tau...itupun kalau next2 session, I lost any fats or etc kan...mesti kalau I tak lost anything, dorang akan tawarkan ampoule yang lagi mahal...satu ampoule tu harganya between RM120-RM400...so bayangkan je la...the process wont just end there...akan banyak hidden cost kan...

Sebut sahaja la wanita yang tak nak langsing...gila! Semua nak langsing kan...tapi, bukanlah harganya mahal tapi resultnya tak pasti...itulah yang menjadikan semua orang malas nak ke slimming centre. Pokoknya, memang kena diet...memang kena senaman...and memang kena pastikan makanan yang dimakan tidak berlemak, tidak bergoreng and minum air dalam kuantiti yang banyak...

Diet yang salah, skip ur meal akan end up badan lagi gemuk...sebab u stop the metabolism rate...metabolism rate u akan jd lagi slow dr biasa...tu la badan lagi gemuk...that's what I understand masa Carol explain to me...TIP buat you all..pagi2 after bagun tidur, minum air suam satu gelas yang sudah diperah dengan sedikit lemon n garam...itu adalah utk buang segala toksin yang berkumpul semasa kita tidur malam...also, minum 1000ml air pada waktu pagi....menjelang tengahari minum 1000ml lagi...and selepas itu 500ml menjelang petang hingga jam 8malam...

Well...beware with all this slimming centre...just make sure you have the money before going to any of this centre...and, to be safe, take out all your money from ur ATM card, also leave your cards at home...you never know, this slimming consultants are tend to check your walllet and even check your balance in your atm card using their debit machine...kurang ajar kan! That's what happened to me...tapi, I dah get ready semua tu...I leave my cards at home, duit dalam akaun memang awal2 bawa keluar and my atm card tu 'free' je...bengang diaorang sebab tak dapat nak ambil duit dr kita...jahat...jahat..jahat...siap tanya lagi, u tak ada saving ke, suruh kita bawa keluar duit dr saving's account...I buat bodo je...kalau dia tak nak bagi trial session tu, just blah je la...jgn biar all this stupid consultant gunakan u okay...

Thank you...=)

2 comments:

vee said...

let me if the herbalife diet works okay...need to lose manyyyyy kiloss nih...

-Dara-

Jaja Ismail said...

Hi Dara...yes, Herbalife does work but you have to start with the detox first...I just started with inte cleanse, utk buang semua all my old toxins, lemak tepu...i have to take this for 7 days=20 pills...the, baru i nak start semula Herbalife...also, with jamu...

 
Images by Freepik